Buy & build

Autonoom groeien of overnemen en integreren? NPM Capital denkt graag mee over een succesvolle buy & build-strategie.

Kiwa CEO Paul Hesselink: zo regisseer je een buy & build-strategie

10 februari 2017, door NPM Capital

Binnen het NPM Capital-bedrijvenportfolio geldt Kiwa als een van de snelst groeiende ondernemingen. Daaraan ligt een strak geregisseerde buy-and-buildstrategie ten grondslag, zegt CEO Paul Hesselink. Aan de hand van tien steekwoorden belicht hij de fijne kneepjes van deze aanpak. “Een buy-and-buildstrategie heeft altijd iets opportunistisch.”

Lees het hele artikel >

Tien tips voor een succesvolle buy & build-strategie

1 december 2016, door NPM Capital

Uit een eerder verschenen onderzoek van BCG is gebleken dat steeds meer private equityfirma's zich richten op een buy & buildstrategie. Vooral voor ondernemingen met een schaalbaar businessmodel kan het de aangewezen manier zijn om snel de productie te kunnen vergroten, cross selling mogelijk te maken of een technologie op grotere schaal uit te kunnen rollen. Tien zaken om in het achterhoofd te houden bij de keuze voor buy & build.

Lees het hele artikel >

De succesfactoren van een buy & build-strategie volgens Bart Coopmans

12 oktober 2016, door NPM Capital

Het geheim achter een geslaagde buy and build-strategie en welke van deze factoren zijn doorslaggevend voor een succesvolle integratie? Bart Coopmans, Investment Director bij NPM Capital, doet een boekje open in vijf prangende vragen.

Lees het hele artikel >