Buy & build

Autonoom groeien of overnemen en integreren? NPM Capital denkt graag mee over een succesvolle buy & build-strategie.

De zes modellen voor succesvolle overnames

25 July 2017, door NPM Capital

Het boek ‘Valuation: Measuring and Managing the Value of Companies’ van McKinsey-partners Marc Goedhart, Tim Koller en David Wessels is een klassieker op het terrein van waardecreatie door ondernemingen. Uit de inmiddels zesde druk publiceerden de auteurs onlangs een online samenvatting van het hoofdstuk over acquisities, getiteld ‘The six types of successful acquisitions’.

Lees het hele artikel >

Kiwa CEO Paul Hesselink: zo regisseer je een buy & build-strategie

10 februari 2017, door NPM Capital

Binnen het NPM Capital-bedrijvenportfolio geldt Kiwa als een van de snelst groeiende ondernemingen. Daaraan ligt een strak geregisseerde buy-and-buildstrategie ten grondslag, zegt CEO Paul Hesselink. Aan de hand van tien steekwoorden belicht hij de fijne kneepjes van deze aanpak. “Een buy-and-buildstrategie heeft altijd iets opportunistisch.”

Lees het hele artikel >

Tien tips voor een succesvolle buy & build-strategie

1 december 2016, door NPM Capital

Uit een eerder verschenen onderzoek van BCG is gebleken dat steeds meer private equityfirma's zich richten op een buy & buildstrategie. Vooral voor ondernemingen met een schaalbaar businessmodel kan het de aangewezen manier zijn om snel de productie te kunnen vergroten, cross selling mogelijk te maken of een technologie op grotere schaal uit te kunnen rollen. Tien zaken om in het achterhoofd te houden bij de keuze voor buy & build.

Lees het hele artikel >