Innovatie & verduurzaming

Niet vandaag maar morgen is bepalend voor ondernemingen. NPM Capital ondersteunt duurzame innovatie.

Pottenkijkers bij HAK

6 oktober 2017, door NPM Capital

HAK geeft ‘pottenkijkers’ inzicht in teelt- en productieproces

Nederlanders eten te weinig groenten – gemiddeld zo’n 125 gram per dag, waar de dubbele hoeveelheid wordt aanbevolen. Voor HAK reden om met voorlichtingscampagnes het belang van voldoende groenten onder de aandacht te brengen. Dat groenten in glas nét zo gezond zijn als verse groente blijft echter een lastige boodschap: conserven hebben namelijkhet imago veel conserveringsmiddelen, zout en suiker te bevatten. Met het nieuwe online platform ‘Pottenkijkers’ wil de fabrikant deze ongefundeerde vooroordelenen fabelsgaan wegnemen, vertelt Nicole Freid, Directeur Marketing & Innovatie bij HAK.

 

Lees het hele artikel >

De toekomst van ‘smart buildings’

14 september 2017, door NPM Capital

In beginsel is een gebouw niet meer dan een schil van steen. Maar dat beeld kantelt snel. Meer en meer worden gebouwen ook een schil van data, afkomstig van gebouwbeheersystemen die zijn gekoppeld aan ICT-systemen en facilitaire bedrijfssystemen. Door deze ontwikkeling zal het spel tussen belegger en ontwikkelaar, verhuurder en huurder in de toekomst anders worden gespeeld, zegt Alexandra Boot, vastgoedadvocate en medeoprichter van het Blue Building Institute. Vijf vragen over de toekomst van ‘smart buildings’. 

Lees het hele artikel >

Picnic: boodschappen nieuwe stijl

16 augustus 2017, door NPM Capital

NPM Capital nam in het voorjaar van 2017 een belang in online supermarkt Picnic. Medeoprichter Joris Beckers vertelt waarom zijn onderneming en NPM zo’n goede match vormen en waarom Picnic geen last heeft van de dominante positie van AH en Jumbo in de supermarktsector.

Lees het hele artikel >