Innovatie & verduurzaming

Niet vandaag maar morgen is bepalend voor ondernemingen. NPM Capital ondersteunt duurzame innovatie.

Picnic: boodschappen nieuwe stijl

16 augustus 2017, door NPM Capital

NPM Capital nam in het voorjaar van 2017 een belang in online supermarkt Picnic. Medeoprichter Joris Beckers vertelt waarom zijn onderneming en NPM zo’n goede match vormen en waarom Picnic geen last heeft van de dominante positie van AH en Jumbo in de supermarktsector.

Lees het hele artikel >

De uitdagingen van autonoom vervoer en smart cities

10 augustus 2017, door NPM Capital

2getthere, specialist in Automated People Mover Systems, staat dankzij een aantal spraakmakende projecten in het Midden-Oosten en Azië momenteel volop in de spotlights. Oprichter en CEO Carel van Helsdingen kijkt terug op de uitdagende start-upperiode, waarin de onderneming vrijwel in haar eentje niet alleen de technologie, maar ook haar eigen markt moest ontwikkelen.

Lees het hele artikel >

Dieseko bouwt mee aan ’s werelds grootste sluisdeuren

17 July 2017, door NPM Capital

NPM-participatie Dieseko Group, producent en leverancier van funderings equipment, levert wereldwijd machines aan aannemers van grondwerk. De trilblokken en kraanstellingen worden op land, in havens en aan de kust ingezet, en offshore voor bijvoorbeeld de fundatie van windmolens. Momenteel werkt Dieseko onder meer mee aan de bouw van nieuwe Franse dammen en aan een betere bereikbaarheid van Tilburg via het water. 

Lees het hele artikel >