Leiderschap & governance

Krachtig leiderschap is geen vanzelfsprekendheid. Goede governance evenmin. NPM Capital investeert mee in kwaliteit.

Katakle-investeerders vieren resultaat van tien jaar inspanningen in Benin

5 april 2018, door NPM Capital

Meerdere NPM-participaties zijn lid van Katakle, een groep investeerders die zich inzet voor het einde van honger in Benin. Tien jaar na de oprichting reist Katakle voor het laatst af naar dit West-Afrikaanse land, om te vieren dat de gemeenschappen Avlamé, Kissamey en Bétérou mede dankzij haar inspanningen zelfredzaam zijn geworden. Zij werken inmiddels zo goed met elkaar en met hun lokale overheid samen, dat ze voortaan zelf zonder honger en zonder armoede hun toekomst verder kunnen vormgeven.

Lees het hele artikel >

Dieseko blijft stijgen in Maakindustrie 100

24 januari 2018, door NPM Capital

De Nederlandse maakindustrie floreert, dat is te zien aan de top-100 van maakindustrie-bedrijven samengesteld door Management Team. De bedrijven in de ‘Maakindustrie 100’ wisten 2016 bijna allemaal met winst af te sluiten. De totale omzet van de maakbedrijven in de lijst bedroeg bij elkaar 13 miljard euro, 1 miljard meer dan in de lijst van vorig jaar. NPM Capital participatie Dieseko bevindt zich op plaats 43.

 

Lees het hele artikel >

Digitale transformatie: de juiste route is cruciaal

17 oktober 2017, door NPM Capital

Steeds meer ondernemingen zien zich geplaatst voor een enorme uitdaging: transformeren van een business die gebruikt maakt van data, naar een business die volledig gedreven wordt door data. Een team consultants van de Boston Consulting Group onder leiding van Senior Partner & Managing Director Antoine Gourévitch onderzocht hoe die transformatie het best kan worden ingezet. Grootste valkuil: teveel in één keer willen doen.

Lees het hele artikel >