Leiderschap & governance

Krachtig leiderschap is geen vanzelfsprekendheid. Goede governance evenmin. NPM Capital investeert mee in kwaliteit.

Een ware leider houdt zich bezig met maar één vraag: waarom?

1 juni 2017, door NPM Capital

Wie een boek over leiderschap wil kopen, kan kiezen uit letterlijk tienduizenden titels. De Britse businessconsultant en auteur Mark Seabright brengt goed leiderschap terug tot vijf kernthema’s. “Er zijn maar weinig leiders die zichzelf vragen: wat leer ik van dit succes? Of: wat leer ik van deze mislukking?”

Lees het hele artikel >

Hoe herken je kritieke leiderschapseigenschappen bij jezelf? Jochen Hekker van LiDRS legt uit.

9 mei 2017, door NPM Capital

Kenmerken van een goede leider heeft iedereen in zich. De kunst is om die kritieke leiderschapseigenschappen te leren herkennen, zodat je ze gericht kunt ontwikkelen en op het juiste moment kunt inzetten. Dat is in een notendop de filosofie van leiderschapsconsultant, trainer en coach Jochen Hekker. Zijn leiderschapsmodel en bedrijf LiDRS geeft leiders op elk niveau inzicht in hun eigen sturingsmogelijkheden. “Je moet weten aan welke knoppen je van je persoonlijk dashboard moet draaien.”

Lees het hele artikel >

Bastiaan Hagenouw, CEO International Bike Group: “wij zien online en fysieke winkels nadrukkelijk als complementair”

5 april 2017, door NPM Capital

NPM-participatie International Bike Group heeft een uitstekend jaar 2016 achter de rug. De moedermaatschappij van onder meer online platform Fietsenwinkel.nl zag de omzet over 2016 met 65% stijgen tot ruim € 40 miljoen. En zit voorlopig geen rem op de ambities van het bedrijf, zegt Bastiaan Hagenouw, CEO van IBG. 

Lees het hele artikel >