Leiderschap & governance

Krachtig leiderschap is geen vanzelfsprekendheid. Goede governance evenmin. NPM Capital investeert mee in kwaliteit.

Digitale transformatie: de juiste route is cruciaal

17 oktober 2017, door NPM Capital

Steeds meer ondernemingen zien zich geplaatst voor een enorme uitdaging: transformeren van een business die gebruikt maakt van data, naar een business die volledig gedreven wordt door data. Een team consultants van de Boston Consulting Group onder leiding van Senior Partner & Managing Director Antoine Gourévitch onderzocht hoe die transformatie het best kan worden ingezet. Grootste valkuil: teveel in één keer willen doen.

Lees het hele artikel >

Online supermarkt Picnic groeit harder dan de markt

9 oktober 2017, door NPM Capital

Hoewel de online verkopen van supermarktketens al enige tijd stagneert. Zag online supermarkt en NPM-participatie Picnic haar klanten in de eerste helft van 2017 verdubbelen tot 65.000.

Lees het hele artikel >

Meer vrouwen in de top: een zaak van op tijd beginnen

2 oktober 2017, door NPM Capital

Als het gaat om de aanwezigheid van vrouwen in de hoogste echelons van het bedrijfsleven, scoort Nederland internationaal bedroevend slecht. Dat bleek onlangs weer bij het verschijnen van de jaarlijkse Dutch Female Board Index van hoogleraar Mijntje Lückerath. Ging het vorig jaar nog om 7,1%, op dit moment is slechts 6,2% van de uitvoerende bestuursleden vrouw. Organisatieadviseur Nicole Edelenbos van EdelenbosHessels is ervan overtuigd dat dit alleen zal veranderen als er aanzienlijk vroeger in de carrière van jonge, ambitieuze vrouwen de juiste begeleiding wordt geboden. ‘Veel vrouwen zien onvoldoende lonkend perspectief.'

 

Lees het hele artikel >