NPM Capital rondt groeifase Abird af


Boels Rental heeft op 20 december 2017 de aandelen van Abird overgenomen van NPM Capital. Abird start als gespecialiseerde divisie een nieuwe groeifase onder de vleugels van het grotere verhuurbedrijf.

NPM Capital kwam in 2007 aan boord en heeft als grootaandeelhouder de groei naar landelijke dekking en professionalisering van Abird begeleid. Over de afgelopen tien jaar heeft Abird vier overnames gedaan om haar positie te versterken. Volgens directeur Michel Hogervorst is het bedrijf nu klaar voor de volgende groeifase, waarin het ook wil expanderen naar omringende Europese landen.

Hoogwaardige dienstverlening

Abird is gespecialiseerd in verhuur, verkoop en onderhoud van industrieel gereedschap, lasapparatuur, hef- en hijsmiddelen en lucht-, licht- en stroomvoorziening. Zij levert haar producten en diensten aan een breed scala klanten in de petrochemische industrie, scheepsbouw en zware aannemerij. De dienstverlening is gericht op continuïteit van de productie bij klanten en verzekering van veiligheid en kwaliteit en is daarom rond de klok beschikbaar. Abird ontwikkelt oplossingen op maat, levert behalve apparatuur ook verbruiksartikelen en toebehoren en kan desgewenst in-house IT-oplossingen bieden.

Door het gespecialiseerde karakter zijn de activiteiten complementair aan die van Boels Rental. Boels is met 400 vestigingen actief door heel Europa in de verhuur van machines en gereedschappen. Het heeft een aantal gespecialiseerde units en vestigingen, die het werkgebied van Abird niet bestrijken. Abird zal dan ook als zelfstandige divisie van Boels Rental opereren, onder leiding van directeur Michel Hogervorst. De overname heeft geen consequenties voor de werkgelegenheid, die door de beoogde expansie van Abird naar verwachting verder zal groeien. 

Managing Director van NPM Capital, Rutger Ruigrok blikt tevreden terug op de ontwikkeling van Abird in de afgelopen tien jaar. “Wij zijn betrokken geweest bij een indrukwekkende professionaliseringsslag, waarin Abird door verdere specialisatie en verbreding van haar dienstenpakket haar onderscheidende positie in de markt belangrijk heeft versterkt en op landelijke schaal heeft uitgebouwd. Een veel grotere generalist als Boels onderkent het potentieel van die positie en kan Abird helpen om de slag naar Europa te maken.”

Terug naar het overzicht