Synbra Holding

Synbra produceert en commercialiseert producten op basis van geëxtrudeerd polystyreen (EPS of piepschuim). Deze producten worden aangewend als isolatiemateriaal in de bouwmarkt, als technische componenten in industriële toepassingen waar gewicht, isolatie of drukbestendigheid belangrijk zijn, en als verpakkingsmateriaal.

Rik Dobbelaere, topman bij Synbra, wijst op de sterke punten van het bedrijf: “Wij geloven dat de gedrevenheid van onze medewerkers en onze passie voor continue innovatie Synbra een heel betrouwbare en duurzame partner maakt voor onze klanten. Zo heeft het door ons ontwikkelde product BioFoam dezelfde eigenschappen als polystyreenschuim, maar bestaat het volledig uit biologische grondstoffen en is het biologisch afbreekbaar. Niet voor niets hebben we voor dit product een cradle-to-cradle-certificaat gekregen.” Daarnaast legt Synbra zich, in plaats van op producten, meer en meer toe op systemen en oplossingen – de zogenaamde ‘engineered solutions’.

Het hart van het bedrijf ligt in het Brabantse Etten-Leur, waar de afdeling Synbra Technology is gevestigd. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de grondstofproductie en voor Onderzoek en Ontwikkeling. Het bedrijf is verticaal geïntegreerd, met eigen grondstofaanmaak en eigen commercialisering. Synbra heeft 1.100 medewerkers en 30 productielocaties in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Portugal en het Verenigd Koninkrijk.

Strategische ontwikkeling

Kernbegrippen in de strategie van Synbra zijn productinnovatie in EPS en operational excellence. “NPM Capital’s langetermijnhorizon laat toe om de duurzame groei van het bedrijf te ondersteunen”, aldus Piet Hein Niekerk, voorheen als investment manager betrokken bij Synbra. “NPM fungeert in en buiten de Raad van Commissarissen als klankbord voor het management bij het uitstippelen van de strategische koers voor de groep.”

Voor meer informatie over Synbra kunt u zich wenden tot NPM Capital, Martijn Breen via breen@npm-capital.com.

Terug naar het overzicht