Auping

Auping is de grootste zelfstandige beddenproducent van Nederland, met een historie die meer dan 125 jaar teruggaat. Het assortiment omvat onder meer (luxe) bedden, boxsprings, matrassen, spiraalbodems en bedtextiel. Binnen de onderneming is veel kennis aanwezig over het slaapproces, mede dankzij samenwerking met wetenschappers. Door het inzetten van innovatieve materialen en technieken garandeert Auping haar klanten een optimaal slaapcomfort.

De onderneming bedient het premiumsegment van de markt. De kwaliteit van Auping-producten wordt verzekerd doordat de bedden allemaal in Nederland geproduceerd worden en de advisering en de verkoop exclusief is voorbehouden aan geselecteerde verkooppunten. Naast de Nederlandse markt heeft Auping ook vestigingen in onder meer België, Duitsland en Scandinavië.

Strategische ontwikkeling

Auping zal het succesvolle Auping Plaza concept (verder) uitrollen in zowel Nederland als internationale kernmarkten zoals België, Duitsland en Scandinavië. De onderneming is zich bewust van de toenemende rol die internet speelt voor consumenten bij het oriëntatie- en aankoopproces van hoogwaardige kwaliteitsbedden. Auping is daarom bezig met het opzetten van een e-commerceplatform om ook via het digitale kanaal aan alle klantspecifieke wensen op het gebied van slaapcomfort te kunnen voldoen.

Daarnaast investeert Auping volop in verduurzaming van de productie volgens het cradle-to-cradle-principe. Deze manier van produceren garandeert dat meer dan 50 procent van het product bestaat uit hergebruikte grondstoffen. De komende jaren wordt dit proces uitgebouwd, zodat in 2020 alle producten van Auping volledig recyclebaar zijn. NPM ondersteunt deze strategie vanuit haar positie als minderheidsaandeelhouder.

Auping draait een winstgevende omzet van circa 73 miljoen euro.

Voor meer informatie over Auping kunt u zich wenden tot NPM Capital, Leonard van Loon via vanloon@npm-capital.com.

Terug naar het overzicht