International Bike Group

De International Bike Group (‘IBG’) is de grootste en snelst groeiende online fietsenwinkel van Nederland (www.fietsenwinkel.nl). IBG heeft naast haar webshop ook enkele winkels op goed bereikbare locaties verspreid door het land. IBG is niet alleen actief in Nederland, maar ook in België, Denemarken en Zweden. Het assortiment van IBG bevat buiten stadsfietsen en e-bikes ook fietstassen, fietsendragers en andere fietsaccessoires.

IBG is de leidende fietsenketen van Nederland. Met meer dan 40 miljoen euro omzet is het een bepalende speler op de Nederlandse fietsenmarkt. Mede dankzij TV reclames heeft Fietsenwinkel.nl inmiddels landelijke naamsbekendheid verworven. De toenemende mate waarin de Nederlandse consument haar fiets online besteld is een belangrijke drive voor verdere online groei. Naast haar online winkel heeft Fietsenwinkel.nl ook fysieke winkels, om optimaal service te kunnen verlenen aan haar klanten. Momenteel zijn er elf winkels, die elk een testcenter bevatten waar klanten een proefrit kunnen maken op bijvoorbeeld een e-bike.

IBG heeft ook een leidende positie opgebouwd in België, Denemarken en Zweden. De propositie van IBG is hier gelijk aan die in Nederland: de scherpste prijzen, het ruimte assortiment en de beste service. IBG laat een sterke groei zien in deze landen en wil dit de komende jaren doorzetten. Afgezien van online groei zal IBG hier ook extra winkels openen naast de drie vestigingen die het momenteel heeft.

Strategische ontwikkeling

NPM Capital investeert op een relatief vroeg moment in de levenscyclus van het bedrijf, maar ziet voldoende mogelijkheden voor verdere groei. NPM ondersteunt de onderneming bij haar groeistrategie, specifiek bij de internationale groei. Daarnaast heeft NPM IBG in staat gesteld om de benodigde infrastructuur op te bouwen, waaronder een centraal gelegen distributiecentrum en het hoofdkantoor (met onder andere de service- en marketingafdelingen).

IBG is klaar voor de komende jaren, die gericht zijn op verdere expansie online en offline, zowel in de Benelux als in Scandinavië. “De samenwerking met NPM stelt ons in staat onze internationale groeiambitie versneld te bereiken”, aldus CEO Bastiaan Hagenouw.

Voor meer informatie over IBG kunt u zich wenden tot NPM Capital, Paul Bisseling via bisseling@npm-capital.com.

 

Terug naar het overzicht