Picnic

Picnic is dé online disruptieve speler in de supermarktbranche. Het bedrijf levert een compleet aanbod aan supermarktproducten tegen de laagste prijs aan huis, zonder bezorgkosten. Picnic heeft inmiddels een succesvol en bewezen businessmodel (zonder fysieke winkels) in Amersfoort en Utrecht. Met een makkelijk te gebruiken app kunnen consumenten boodschappen bestellen die de volgende dag al aan huis worden geleverd. Dit levert klanten een aanzienlijke tijdsbesparing op ten opzichte van een bezoek aan een fysieke winkel.

Picnic’s businessmodel biedt steden een duurzamere vorm van voedselvoorziening dan bij een model met fysieke winkels. Het bedrijf zet kleine elektrische voertuigen in om vers voedsel te leveren tot aan de deur, wat leidt tot minder afvalstoffen en CO2-uitstoot in de keten. De huidige klanten van Picnic hechten daarnaast veel waarde aan het gemak dat de propositie biedt.

NPM biedt Picnic groeikapitaal dat het bedrijf in staat stelt om zijn businessmodel nationaal uit te rollen. We zijn ervan overtuigd dat Picnic’s unieke klantpropositie en sterke focus op klanttevredenheid de online boodschappenmarkt een boost zullen geven, waardoor Picnic kan uitgroeien tot een dominante speler in de online supermarktbranche.

Voor meer informatie over Picnic kunt u contact opnemen met Pieter Everard van NPM Capital, via everard@npm-capital.com

Terug naar het overzicht