Suitsupply


Suitsupply werd in 1999 opgericht door Fokke de Jong, de huidige CEO. De Jong startte Suitsupply als webstore vanuit de collegebanken en vestigde in 2000 met zijn eerste fysieke winkel alle aandacht op zich. En wel met een baanbrekend concept: de verkoop van pakken en maatpakken van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen. In 17 jaar is het bedrijf gegroeid naar een herkenbaar en vooraanstaand merk, met 91 winkels verspreid door Europa, de VS, en Azië. Suitsupply is actief in de gehele keten; van ontwerp, sourcing, productie, distributie tot de verkoop aan consumenten, zowel via fysieke winkels als online. Meer dan 75% van de omzet wordt gegenereerd buiten Nederland en bijna 30% van de verkopen gebeuren online.

Suitsupply is gecommitteerd aan duurzaam zaken doen en werkt alleen samen met leveranciers die voldoen aan de internationaal erkende standaarden van de International Labour Organization (ILO). Daarnaast is Suitsupply lid van de Fair Wear Foundation (FWF), een organisatie die er naar streeft om werkomstandigheden in kledingfabrieken te verbeteren. De FWF houdt regelmatig audits en trainingen in Suitsupply’s fabrieken. De hoge kwaliteitsstandaard van Suitsupply richt zich niet alleen op het kledingstuk zelf, maar ook op de manier waarop het is geproduceerd.

Met het groeikapitaal van NPM Capital zal Suitsupply de groei verder versnellen. Het groeiplan richt zich onder andere op het wereldwijd openen van nieuwe winkels en het vernieuwen van een deel van het Nederlandse winkelportfolio. Suitsupply wil zijn leidende positie op het gebied van online verkopen uitbouwen door verder te investeren in technologie en daarmee de symbiotische relatie tussen de verkopen via fysieke winkels en het online segment te versterken. Daarnaast wil Suitsupply investeren in de recentelijk gelanceerde vrouwenlijn Suistudio, die naast een webstore ook winkels heeft in Amsterdam, New York en Shanghai en een bijzonder goede start doormaakt.

Voor meer informatie over Suitsupply kunt u zich wenden tot NPM Capital, Stephan van Dongen via vandongen@npm-capital.com.

Terug naar het overzicht