Het Gastenhuis

Het Gastenhuis is onderdeel van een platform voor kleinschalige ouderenzorghuisvesting in Nederland. De formules van dit platform kenmerken zich door een beperkt aantal bewoners per complex, persoonlijke aandacht en hoogwaardige zorg en dienstverlening. Onderzoek heeft aangetoond dat kleinschalige woonvoorzieningen de kwaliteit van leven voor ouderen verhogen.

Het Gastenhuis richt zich op mensen met dementie met een nadruk op persoonlijke aandacht en behoud van eigen regie. Elk Gastenhuis wordt geleid door een inwonend zorg(echt)paar. Het Gastenhuis heeft haar eerste vestiging eind 2015 geopend. Annemieke Bambach, directeur van het Gastenhuis, was voorheen directeur bij De Drie Notenbomen. Ze is blij met NPM als investeerder: “NPM ziet de gezondheidszorg als een gebied waar professionaliteit en een bedrijfsmatige aanpak worden gecombineerd met een belangrijke maatschappelijke functie. Daarbij stelt NPM ons in staat om onze visie op kwaliteitszorg te realiseren.”

Binnen het platform investeert woningontwikkelaar en fondsmanager Amvest in het vastgoed. Het Amvest Living & Care Fund heeft zich gecommitteerd om € 100 miljoen (met de ambitie om dit op de middellange termijn uit te breiden naar € 500 miljoen) te investeren in kleinschalige zorgconcepten zoals Dagelijks Leven en het Gastenhuis. Léon Heddes, Directeur Projectontwikkeling Amvest, hierover: “In NPM Capital hebben we een partner van hoge kwaliteit gevonden die zich voor de lange termijn wil committeren aan het verbeteren van de ouderenzorg.”

Voor meer informatie over Het Gastenhuis kunt u zich wenden tot NPM Capital, Paul Bisseling via Bisseling@npm-capital.com.


Terug naar het overzicht