Abird

Abird is al meer dan 55 jaar gespecialiseerd in de verhuur, verkoop en het onderhoud van industrieel gereedschap, lasapparatuur, hef- en hijsmiddelen en lucht-, licht- en stroomvoorzieningen. Daarnaast kunnen klanten bij Abird  terecht voor de aanschaf van verbruiksartikelen en toebehoren. Abird levert haar producten en diensten aan een breed scala klanten in de petrochemische industrie, scheepsbouw en zware aannemerij.

De focus op veiligheid, servicegerichtheid, kwaliteit, verantwoordelijkheid en passie is wat Abird kenmerkt. Michel Hogervorst, Managing Director van Abird: "Onze klanten hebben oplossingen nodig om sneller en beter te kunnen werken, zodat raffinaderijen, fabrieken en  schepen  maximaal kunnen renderen. De oplossingen worden ontwikkeld door onze technisch specialisten. We leveren het beste materiaal dat volledig gecertificeerd is tegen de laatste normen en hoger. Ons team staat 24 uur per dag, 365 dagen per jaar klaar. Verder staat het leveren van toegevoegde waarde centraal in onze bedrijfsvoering. Ieder probleem zien we als een uitdaging en we zijn in staat om tot de beste oplossingen te komen. We denken mee en maken alle opties inzichtelijk. Innovatie is hier ook een onderdeel van en vindt bijvoorbeeld plaats in het bieden van nieuwe IT-oplossingen die in-house worden ontwikkeld. Op deze manier kunnen wij klant-specifieke oplossingen ontwikkelen en snel acteren."

Abird heeft op dit moment zes vestigingen verspreid over Nederland en één vestiging in Duitsland. De omzet over 2015 bedroeg circa 24 miljoen euro.

Strategische ontwikkeling

NPM is in 2007 bij Abird aan boord gekomen als aandeelhouder, waarbij de strategie naast autonome groei ook gericht was op het doen van acquisities. Sinds 2007 heeft Abird vier bedrijven overgenomen binnen de verschillende productclusters.

Rutger Ruigrok, voorheen als lid van het investment team betrokken bij Abird, kijkt tevreden terug op de acquisities die Abird de afgelopen jaren heeft gedaan. “De bedrijven hebben alle vier bijgedragen aan het profiel van Abird als gespecialiseerde verhuurder en de landelijke dekking van Abird verder vergroot. Vanuit NPM hebben wij de onderneming bij deze trajecten met raad en daad terzijde mogen staan en ook bij de financiering een rol kunnen spelen.”

Voor meer informatie over Abird kunt u zich wenden tot NPM Capital, Jeroen Dikker Hupkes via dikkerhupkes@npm-capital.com.

Terug naar het overzicht