Stern Groep

Stern Groep staat voor geïntegreerde dienstverlening in de automarkt: bedrijven met toonaangevende merken, zakelijke en financiële autodienstverlening en autotechniek. Met meer dan honderd vestigingen is de groep prominent aanwezig in autodichte regio’s van Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant. Stern Groep streeft met de voor haar belangrijke merken een marktaandeel na van tenminste vijftien procent in Nederland en een rendement van circa vijftien procent op het eigen vermogen. Stern Groep is genoteerd aan NYSE Euronext Amsterdam.

Onder de vlag van Stern Groep opereren drie divisies:

  • Stern Dealers (merkafhankelijke dealerbedrijven)
  • Stern Finance (financiële mobiliteitsproducten en diensten)
  • Stern Universeel (merkonafhankelijke activiteiten)

Om de afhankelijkheid van het Groepsresultaat van de dealerdivisie te verminderen wordt in de komende drie jaren vooral ingezet op de andere twee divisies: Finance en Universeel. 

Stern Groep wil haar positie als een van de grotere automobiliteitondernemingen in Nederland verstevigen met een geïntegreerde marktbenadering. NPM ondersteunt het streven van Stern om haar positie zowel door autonome groei als gerichte acquisities te versterken.

“Stern krijgt als ‘autolabel’ landelijke bekendheid, ook bij consumenten. Die bieden wij een frisse winkel, een goed product en uitstekende service. Zij kunnen voor alles bij een Stern-vestiging terecht. Aankoop, onderhoud, banden, leasecontructies, financiering: noem maar op.”
Henk van der Kwast, CEO Stern Groep

Voor meer informatie over Stern kunt u contact opnemen met NPM Capital, Koos Kramer via kramer@npm-capital.com.

Terug naar het overzicht