De Boer Structures Holding

De Boer is een grote speler op de internationale markt in de verhuur van demontabele accommodaties van aluminium en PVC. De onderneming is gespecialiseerd in tijdelijke evenementaccommodaties, hospitality units, opslaghallen, supermarkten, kantoren, winkels, noodaccommodaties en accommodaties voor tal van andere toepassingen.

Het bedrijf, in 1924 opgericht in Alkmaar, heeft inmiddels kantoren in België, Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië, Zweden, Spanje en Qatar. Wereldwijd heeft De Boer meer dan 250 medewerkers; een aantal dat tijdens het hoogseizoen wordt aangevuld met circa 150 tijdelijke krachten. De organisatie profiteert sterk van (inter)nationale topevenementen, zoals de Olympische en Paralympische Spelen, het EK voetbal en de Floriade.

In de productontwikkeling besteedt De Boer veel aandacht aan duurzaamheid en innovatie. De onlangs geïntroduceerde ‘Anova Vista’ evenementenhal heeft bijvoorbeeld naast design en comfort tevens een lager energieverbruik als pluspunt.

Strategische ontwikkeling

Sinds augustus 2005 is NPM Capital grootaandeelhouder in De Boer en in die hoedanigheid sparringpartner van de directie bij het bepalen van de strategische koers van de onderneming. NPM speelt onder meer een belangrijke rol bij de ondersteuning van het efficiencyprogramma dat De Boer in 2012 is gestart. Dat programma heeft geleid tot een structurele kostendaling en verbeterde winstgevendheid en zal de komende jaren nog verder geoptimaliseerd worden.

De Boer heeft te maken met een cyclische business waarbij de ‘even’ jaren als gevolg van een groot aantal sportevenementen in de regel meer winstgevend zijn dan de ‘oneven’ jaren. Initiatieven van de afgelopen twee jaar hebben ertoe geleid dat De Boer een flexibele organisatie is geworden die snel kan reageren op aantrekkende vraag. Dit heeft er tevens voor gezorgd dat De Boer minder gevoelig is voor de cyclische bewegingen door de jaren heen.

De Boer onderscheidt zich door uitstekende service, goede kwaliteit en langdurige relaties. CEO Arnout de Hair zegt hierover: “We hebben in het afgelopen jaar opnieuw voor vele opdrachtgevers gewerkt waarmee we sinds jaren uitstekend samenwerken. Daarmee ligt er een solide fundament onder onze orderportefeuille en dat geeft veel vertrouwen voor de nabije toekomst.”

Voor meer informatie over De Boer kunt u zich wenden tot NPM Capital, Martijn Koster via koster@npm-capital.com.

Terug naar het overzicht