Dieseko

Dieseko  is wereldwijd marktleider in hydraulische trilblokken en aggregaten voor de funderingsindustrie. Deze machines worden gebruikt om stalen damwanden, buizen en andere elementen de grond in te trillen en er uit te trekken, zowel aan land als op het water. Bouw- en funderingsbedrijven kopen of huren ze voor het installeren van kanaaloeverbeschermingen, havenkades en viaducten bij rijkswegen, maar ook voor het inbrengen van funderingspalen voor offshore olieplatforms en windmolenfundaties.

Dieseko en International Construction Equipment, de branchegenoot waarmee het in 2008 fuseerde, hebben bijna dertig jaar ervaring in de ontwikkeling van apparatuur die gebruik maakt van triltechnologie. Door de vele innovaties, de sterke discipline in verhuur, service en bovenal veel knowhow, is de positie van het bedrijf in deze wereldwijde nichemarkt ijzersterk. Dieseko is opgenomen in de top-100 de Nederlandse maakindustrie, opgesteld door Management Team.

Dieseko heeft 120 mensen in dienst op de hoofdvestiging in Sliedrecht en op eigen vestigingen in Singapore, Brazilië en China. Onafhankelijke dealerbedrijven zorgen voor verkoop en ondersteuning in het buitenland.

Strategische ontwikkeling

NPM Capital participeert sinds 2013 in Dieseko. Met steun van de nieuwe aandeelhouder wil het bedrijf het product- en dienstenaanbod verbreden en verder perfectioneren, gebruik makend van innovaties en nieuwe toepassingen. Daarnaast wil Dieseko het internationale (service-)netwerk versterken, onder meer door gerichte overnames. Het bedrijf zoekt met name groei in China en Brazilië. NPM zal Dieseko bij de expansie van haar activiteiten actief ondersteunen met financiering en knowhow.

CEO Ton Kraak is verheugd over de samenwerking met NPM als financiële partner. “Onze goede relatie en korte communicatielijnen vormen een sterke basis voor het succes van Dieseko.”

Voor meer informatie over Dieseko kunt u zich wenden tot NPM Capital, Leonard van Loon via vanloon@npm-capital.com.

Terug naar het overzicht