Uitdagingen in het familiebedrijf

Private equity en familiebedrijven vormen vaak een krachtige match. NPM Capital kent de regels van het spel.

Innovatie in familiebedrijven: meer ‘bang for the buck’?

21 maart 2017, door NPM Capital

In Capital Magazine #5 stelt Hans Durieux ervan overtuigd te zijn dat ‘het innovatievermogen in familiebedrijven doorgaans bovengemiddeld is’. Volgens de operationeel directeur van familiebedrijf Dekker Chrysanten durven familiebedrijven namelijk meer op hun intuïtie te vertrouwen dan ‘gewone’ (beursgenoteerde) ondernemingen. Durieux’ overtuiging blijkt nu ook wetenschappelijk te kunnen worden onderbouwd, getuige de uitkomsten van recent Zwitsers onderzoek gepubliceerd in de Harvard Business Review.

Lees het hele artikel >

Kramp: het succes achter de ‘Amazon’ in technische onderdelen

7 februari 2017, door NPM Capital

Familiebedrijf en NPM-participatie Kramp is een internationaal opererende leverancier van onderdelen, accessoires en value added services voor bedrijven in de landbouw, de tuin- & parkbranche, het grondverzet en de machinebouw. Naast aandacht voor volumegroei, maakt de onderneming nu een belangrijke slag in het verbeteren van de klantenservice en het verhogen van de operationele efficiency. De doelstelling van Tom Wolterinck, in de executive board verantwoordelijk voor Operations & IT & HR is: continuous improvement, ofwel: elke dag een stukje beter.

Lees het hele artikel >

Familiebedrijven en de kracht van ‘betrokken eigenaarschap’

31 januari 2017, door NPM Capital

Jozef Lievens is een Belgische advocaat en tevens adviseur voor familiebedrijven en hoogleraar aan EHSAL Management School in Brussel. Hij schreef in 2016 het boek ’Betrokken eigenaars, sterke familiebedrijven’. Daarin stelt hij dat het feit dat concerns geleid door families het steevast beter doen dan andere ondernemingen als er sprake is van ‘betrokken eigenaarschap’. Een verkenning van Lievens’ ideeën en inzichten.

Lees het hele artikel >