Uitdagingen in het familiebedrijf

Private equity en familiebedrijven vormen vaak een krachtige match. NPM Capital kent de regels van het spel.

Wat bedrijven kunnen leren van het menselijk immuunsysteem

1 augustus 2017, door NPM Capital

Familiebedrijven staan erom bekend geen grote financiële risico’s te willen lopen. Hun doorgaans behoudende huishoudboekje maakt dat ze relatief ongevoelig zijn voor recessies. Maar volgens BCG-consultant Martin Reeves is (financieel) bedachtzaam handelen slechts één van de zes principes die ondernemingen moeten toepassen, willen ze blijvend bestaansrecht hebben. 

Lees het hele artikel >

Innovatie in familiebedrijven: meer ‘bang for the buck’?

21 maart 2017, door NPM Capital

In Capital Magazine #5 stelt Hans Durieux ervan overtuigd te zijn dat ‘het innovatievermogen in familiebedrijven doorgaans bovengemiddeld is’. Volgens de operationeel directeur van familiebedrijf Dekker Chrysanten durven familiebedrijven namelijk meer op hun intuïtie te vertrouwen dan ‘gewone’ (beursgenoteerde) ondernemingen. Durieux’ overtuiging blijkt nu ook wetenschappelijk te kunnen worden onderbouwd, getuige de uitkomsten van recent Zwitsers onderzoek gepubliceerd in de Harvard Business Review.

Lees het hele artikel >

Kramp: het succes achter de ‘Amazon’ in technische onderdelen

7 februari 2017, door NPM Capital

Familiebedrijf en NPM-participatie Kramp is een internationaal opererende leverancier van onderdelen, accessoires en value added services voor bedrijven in de landbouw, de tuin- & parkbranche, het grondverzet en de machinebouw. Naast aandacht voor volumegroei, maakt de onderneming nu een belangrijke slag in het verbeteren van de klantenservice en het verhogen van de operationele efficiency. De doelstelling van Tom Wolterinck, in de executive board verantwoordelijk voor Operations & IT & HR is: continuous improvement, ofwel: elke dag een stukje beter.

Lees het hele artikel >