Uitdagingen in het familiebedrijf

Private equity en familiebedrijven vormen vaak een krachtige match. NPM Capital kent de regels van het spel.

Hoe Vanderlande wereldmarktleider in bagagesystemen werd

31 augustus 2017, door NPM Capital

NPM Capital heeft maar liefst 29 jaar in het Veghelse Vanderlande Industries geparticipeerd. Nu het bedrijf overgaat in Japanse handen, is het tijd de balans op te maken. Tijdens het aandeelhouderschap van NPM groeide Vanderlande uit tot marktleider op het gebied van bagagetransportsystemen en pakketdiensten. 

Lees het hele artikel >

Wat bedrijven kunnen leren van het menselijk immuunsysteem

1 augustus 2017, door NPM Capital

Familiebedrijven staan erom bekend geen grote financiële risico’s te willen lopen. Hun doorgaans behoudende huishoudboekje maakt dat ze relatief ongevoelig zijn voor recessies. Maar volgens BCG-consultant Martin Reeves is (financieel) bedachtzaam handelen slechts één van de zes principes die ondernemingen moeten toepassen, willen ze blijvend bestaansrecht hebben. 

Lees het hele artikel >

Innovatie in familiebedrijven: meer ‘bang for the buck’?

21 maart 2017, door NPM Capital

In Capital Magazine #5 stelt Hans Durieux ervan overtuigd te zijn dat ‘het innovatievermogen in familiebedrijven doorgaans bovengemiddeld is’. Volgens de operationeel directeur van familiebedrijf Dekker Chrysanten durven familiebedrijven namelijk meer op hun intuïtie te vertrouwen dan ‘gewone’ (beursgenoteerde) ondernemingen. Durieux’ overtuiging blijkt nu ook wetenschappelijk te kunnen worden onderbouwd, getuige de uitkomsten van recent Zwitsers onderzoek gepubliceerd in de Harvard Business Review.

Lees het hele artikel >